Kroostopvang

Sinds 2010 werk ik via gastouderbureau Kroostopvang, met veel plezier. En een ander bureau hoef ik niet meer. Ik zal eens vertellen waarom.

Bij Kroostopvang ben je mens, uniek en wordt je gezien. Geen nummertje, of erger nog, een postcode. Maar een uniek persoon met unieke talenten en kwaliteiten. Monique Tekstra-van Lochem weet dat heel goed te gebruiken in haar werk. Zij kent al haar gastouders persoonlijk, dus ze weet hoe mijn gezin is, hoe mijn Thuis is. Minstens vier keer per jaar komt ze persoonlijk langs, voor risico-inventarisatie, evaluatie, huisbezoeken en met nieuwe kennismakingen is ze ook van de partij. Kortom, ze weet hoe het er hier aan toe gaat, valt dan gewoon met de neus in de dagelijkse drukte die een kinderschare met zich mee brengt!

Ook met de vraagouders heeft ze een uitgebreide intake, zodat ze dus de juiste gastouder kan vinden! En dat werkt. Vandaar dat niet alle gastkindjes die ik momenteel onder mijn hoede heb uit mijn eigen wijk komen…..voor die echt persoonlijke klik en dat echte gevoel van op de juiste plek zijn, rijden mensen graag even een stukje om.

 

Ook de andere medewerkers bij het bureau kennen me, al is dat dan meer op afstand. Maar als ik eens bel, dan kunnen ze me gelijk plaatsen! Dat vind ik zo fijn aan Kroostopvang!

 

Zelf ben ik inmiddels al ruim 20 jaar bezig met kinderen, komende herfst ook 20 jaar zelf moeder, en ik merk dat ik verder groei. Logisch gevolg daarvan is dat ik een workshop aan beginnende gastouders ga geven. En hopelijk volgen er meer workshops. Sinds januari stuur ik af en toe een nieuwsbrief rond, waarin ik mijn vakantie aan kondig en nieuwe kindjes welkom heet, maar ook vraag welke ouders ik het beste leuke foto’s kan sturen per whatsapp.

 

Ook maak ik, zoals elke gastouder van Kroostopvang, elk jaar een kindverslag van elk kind, over de emotionele, sociale, lichamelijke, creatieve en cognitieve ontwikkeling van het kind. Erg leuk om te doen. De ouders vinden het ook erg leuk om te lezen hoor ik vaak. En sinds dit jaar koppel ik daar dan ook een huisbezoekje aan, waarin ik net even wat meer tijd en rust heb om wat uitgebreider over het kindje te praten. De eerste huisbezoeken zitten er op en dat was erg geslaagd!

 

Mocht iemand een idee hebben voor een workshop, wil je ergens meer van weten? Neem gerust contact met me op via freyas.kroost.enzo@gmail.com of 06-47311941

 

Freya van der Made-Berveling

Freya’s Kroost enzo is onderdeel van Freyheid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *